Bonifatiuscollege uit Utrecht zamelt € 7.744 in!

Op 10 februari was het dan zo ver: de driedaagse Boniactie op het Bonifatiuscollege in Utrecht ging van start! Onze projectcoördinator, Lida, en voorzitter, Lucia, bouwden ’s ochtends de stand op en net toen de laatste flyers op tafel werden gelegd, klonk de pauzebel. Plotseling stroomde de aula vol met honderden leerlingen. Van eerste- tot zesdeklassers: met allemaal evenveel enthousiasme hadden ze zich ontpopt tot ware ondernemers. Bij de ingang stonden de ‘Tostituees’ (meisjes met roze/gouden schortjes die honderden tosti’s klaarmaakten), iets verderop werken ‘Broodjes Mario’ verkocht (vernoemd naar een docent?), en er werden tientallen Valentijnsrozen verhandeld. Maar er was nog veel meer, van suikerspinnen, tot stroopwafels tot zelfgemaakte ijskoffie’s, je kon het zo gek niet bedenken of het werd wel ergens in de school verkocht.

Nadat de rust was teruggekeerd in de aula en de leerlingen weer in de les zaten, zijn elke dag twee van onze bestuursleden een aantal klassen afgegaan om wat meer te vertellen over onze stichting. Wat is Students for Children eigenlijk? Waar gaat het opgehaalde geld precies heen? De leerlingen kregen daarnaast foto’s en filmpjes te zien van onze projecten. Met kritische vragen als ‘hoe worden die kinderen die naar de scholen van jullie projecten gaan eigenlijk geselecteerd?’, zijn de leerlingen duidelijk geprikkeld tot nadenken. Na een goed gesprek waren de leerlingen positief en gemotiveerd om iedere dag weer duizenden (!) euro’s op te halen.

Na afloop van de drie dagen Boniactie wachtte het hele bestuur vol spanning af: hoeveel zou al het werk van de leerlingen uiteindelijk hebben opgeleverd? Maandagochtend ontvingen we een sms’je van Ton Janssen, de coördinator van het evenement, met een foto: in de entree van de school hing een enorm bord met het eindbedrag van € 7.744. Wat een fantastisch bedrag! Wij als bestuur van Student for Children zijn onder de indruk, en willen alle leerlingen van het Bonifatiuscollege namens de kinderen uit Kenia en Bolivia nogmaals bedanken voor hun inzet!

Leave a Reply