Na afloop van elke maand verschijnt er een update op de website met nieuws over onze projecten! In deze editie blikken we terug op een project dat deze maand is afgelopen én op een nieuw project dat onlangs van start is gegaan.

Bolivia
In de regio Noord-Potosí hebben we samengewerkt met Stichting Samay, met als doel om een duurzaam antwoord te vinden voor de voedselproblematiek. Onze lokale partner slaagde erin de lokale bevolking te betrekken bij de bouw van de schoolkassen. Dit betekende dat de kosten een stuk lager uitvielen dan verwacht, waardoor er liefst 7 in plaats van 4 schoolkassen gebouwd konden worden. Honderden kinderen van verschillende leeftijden krijgen wekelijks les in het verbouwen van voedsel. Bovendien kunnen ze zichzelf en hun families met de oogst voorzien van gezond voedsel. We zijn erg blij met het resultaat van dit mooie project!

Uganda
Waar het bovengenoemde project deze maand is afgelopen, zijn we ook weer begonnen met een nieuw project. Dit project vindt plaats in Uganda. Students for Children steunt het Green Butterfly Project, dat gericht is op het bieden van hulp aan weeskinderen. Zij groeien niet alleen op in een land dat gekenmerkt wordt door extreme armoede, maar kunnen ook niet meer rekenen op de steun van hun ouders. Zij worden nu opgevoed door hun oma’s. Het Green Butterfly Project is in een integraal project dat zowel deze weeskinderen als hun oma’s ondersteuning biedt. Onze bijdrage aan dit project zorgt ervoor dat 20 kinderen naar de middelbare school kunnen gaan. Dankzij de steun van eerdere sponsors hebben zij de basisschool al doorlopen. Nu krijgen ze de kans om hun schoolcarrière te vervolgen!