Geweldig nieuws! Met de opbrengst van Thursdays Timeline x Students For Children afgelopen donderdag kunnen wij het schoolgeld van Mbeto, dit 9-jarige jongetje uit de kleine Keniaanse gemeenschap ‘Blessed Camp’, volgend jaar wéér sponsoren! Students for Children wil alle DJ’s, MC’s, Thursdays Timeline en natuurlijk iedereen die met ons kwam feesten heel erg bedanken namens Mbeto!

Meer info?
Students for Children sponsort kinderen uit een kleine Keniaanse gemeenschap die door de bevolking zelf ‘Blessed Camp’ wordt genoemd. Deze gemeenschap bevindt zich bij Msambweni, in het zuidoosten van Kenia, en bestaat uit zo’n 180 personen. De oudere bewoners hebben vrijwel allemaal lepra gehad. Hoewel de ziekte is uitbehandeld leven zij en hun familie nog wel onder het stigma van deze ziekte. De kinderen uit Blessed Camp hebben geen kans op goed onderwijs. Students for Children gelooft dat goed onderwijs een grote bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van kinderen en hun omgeving. Vandaar dat Students for Children haar steentje bij wil dragen door het sponsoren van de educatie van kinderen uit het Blessed Camp. Op het moment zijn wij hard aan het sparen voor de financiering van volgend schooljaar voor twee van de kinderen.

Mbeto is 9 jaar oud en gaat naar groep 5 op de Msingi Bora Academy. Mbeto wordt samen met zijn broer en zusje opgevoed door hun vader, die door lepra ernstig gehandicapt is en niet kan werken. Hun moeder heeft het gezin helaas verlaten. Ondanks dat zijn vader wel het belang van onderwijs inziet en zijn uiterste best doet om de kinderen te helpen met hun schoolwerk, heeft hij helaas niet de mogelijkheid om het schoolgeld van zijn zoon te betalen. Mbeto doet altijd erg zijn best en ondanks dat hij in het verleden moeite had met school is hij de afgelopen jaren sterk vooruit gegaan!