Na afloop van elke maand verschijnt er een update op de website met nieuws over onze projecten! In deze editie geven we een overzicht van wat u heeft gemist in de zomerperiode.

Kenia

We hebben in de zomerperiode weer een update ontvangen uit Kenia. Het schooljaar is in dit land verdeeld in drie ‘terms’. Na elke term ontvangen wij de rapporten van de kinderen die wij steunen en horen we hoe hun thuissituatie ervoor staat. Ook krijgen we geregeld updates over de kinderen die wij eerder hebben gesteund op de basisschool en die nu op de middelbare school zitten. Uit de update van afgelopen juli bleek dat de meeste van de kinderen die wij momenteel financiële steun bieden goed tot uitstekend presteren. Umanzi (zie foto) heeft zelfs de hoogste cijfers van haar klas! Alleen de prestaties van Mbeto blijven wat achter, maar hij is nooit een echte studiebol geweest. Zodra hij de basisschool heeft afgerond wil hij net als zijn broer een praktijkopleiding gaan doen.

Uganda
Ons project in dit land is ten einde gekomen. Dankzij onze steun aan stichting MCODE hebben meer dan 250 meiden nu de beschikking over herbruikbare setjes maandverband. Hiermee hebben ze een middel om op een hygiënische wijze om te gaan met hun menstruatie en hoeven ze geen schooldagen meer te missen. Op alle scholen waar de setjes maandverband zijn uitgedeeld, hebben de meiden én jongens bovendien voorlichting gehad over menstruatie. Dit draagt bij aan het verdrijven van het taboe over dit onderwerp.

India (Varanasi)
Het eerste jaar van de samenwerking tussen Students for Children en Stichting Duniya is uitstekend verlopen. Daarom hebben we besloten om onze steun aan dit project voort te zetten. Van de 15 kinderen die we in het afgelopen jaar steunden, heeft een drietal van hen de middelbare school moeten verlaten wegens uiteenlopende omstandigheden. Dit betekent dat we dit jaar doorgaan met een groep van 12 gedreven kinderen. Hun toekomstdromen lopen uiteen van het worden van oogarts tot wiskundelerares. Dankzij onze steun krijgen zij de kans om hun dromen na te jagen!

India (Pushkar)
Het Sona Pushkar Project is in de zomer fors uitgebreid. Dankzij de inzamelingsactie van de Amsterdamse school Cartesius 2, kwamen er extra financiële middelen gebruikt voor dit project. Een deel hiervan is gebruikt om een nieuw klaslokaal te bouwen voor het geven van bijles, zodat er genoeg ruimte is voor alle kinderen. Een nog groter deel is geïnvesteerd in het uitbreiden van het aantal kinderen dat naar school kan. Hun inschrijvingen, boeken, uniforms, schrijfgerei en andere benodigdheden zijn betaald. Er gaan nu twintig kinderen elke dag naar school, waaronder enkele kinderen van onder de 6 jaar. Zij vormen de eerste generatie kinderen uit Pushkar die vanaf jonge leeftijd toegang hebben tot onderwijs. Daar zijn we trots op!